Praktisk information om Energidagarna i Båstad

Tidigare på hemsidan kan du läsa om hur Energidagarna i Båstad ser ut rent innehållsmässigt, vart fokus ligger och vilka instruktörerna är. Energidagarna är en mer aktiv variant av hälsomässa. Däremot fanns där ingen praktisk information, vilket du ska få läsa nu. Energidagarna ligger alltid över en helg, det vill säga från en fredag till söndag. Däremot måste man eventuellt ta ledigt från jobbet eller studierna hela fredagen då man är aktiv från 09:00-18:00 alla tre dagarna, om man vill ha hela programmet. Det går även att välja endast en av dagarna, eller två. Beroende på hur många platser det finns kvar och på vilka dagar så kan man välja en dag men själv tycker passar en bäst. Priserna är samma alla dagar, vilket är 1550 kr. Det blir inget rabatterat pris om man anmäler sig hela helgen. I det priset ingår det alla klasser som finns att välja på, mat i finaste kvalité som är anpassad för aktiviteterna. Det vill säga att maten är näringsrik och nyttig. Du som anmäler dig kan även ta del av föreläsningarna som instruktörerna har under dagen. Ytterligare mindre grejer finns givetvis men dessa skiljer sig från dag till dag och även från år till år, så dessa saker skrivs ut på dagsschemat man får på plats. Det som inte ingår i priset är boende, men däremot så rekommenderas ett flertal ställen som ligger nära till hands och till ett bra pris. Det som är positivt med detta event, som många andra mässor och liknande, är att biljetten är inte personlig. Skulle det vara så att du av någon anledning inte kan närvara, så är det bara att sälja den vidare. Med tanke på att Energidagarna har blivit populära på senaste åren så är det inga problem att hitta en köpare.

Behövs det förkunskaper till Energidagarna?

För att kunna utnyttja energidagarna på allra bästa sätt och få ut så mycket av det som möjligt så rekommenderar personerna som håller i eventet att man har små erfarenheter sen tidigare. Man behöver absolut inte vara en atlet som lägger ner flera timmar i veckan på kost och träning, men de berättar själva att om man provat på yoga och träning tidigare så räcker det gott och väl. Däremot kan de krävas mer rutin när det kommer till danspassen, då koreografin är relativt svår och framförallt på lördagen. På söndagens danspass räcker det med att ha testat på dans tidigare.

Boende som rekommenderas

Hotell Skansen, som ligger i samma lokaler som Båstads Tenniscenter, rekommenderas i första hand att boka, eftersom det är där eventet hölls. Skulle det av någon anledning inte passa så finns det även ett pensionat som heter Pensionat Hjorten, som Energidagarna i Båstad har ett samarbete med. Det innebär alltså att om du bokat på Pensionat Hjorten i syfte för att vara med på energidagarna så får du ett rabatterat pris på 10%. Ett dubbelrum kostar 1300 kr per natt och ett enkelrum kostar 1000 kr per natt, och då är inte rabatten inräknad. Nackdelen med pensionatet däremot är att det ligger på ett avstånd med 15 minuters snabb promenad till eventets lokaler. Fördelen däremot är att sängkläder och handdukar finns på plats samt att frukost ingår. Resterande måltider står ju eventet för.

Schema dag för dag

På fredagen var det stort fokus på yoga. Dagen började med morgonyoga i en timme, för att sedan ha en halvtimmes fika. Detta är ett exempel på att Energidagarna är något för att få njuta och ha kul, och inte ett träningsläger. Efter fikat är det en halvtimmes freepower för att sedan dansa i 45 minuter. Därefter väntar en lång lunch på en timme och en kvart, vilket de är måna om att få äta i lugn och ro. På eftermiddagen väntar föreläsning om Holistisk hälsa, provning av meditationstekniker och en eftermiddagsfika i tystnad. Alla som har testat säger att det är en underbar upplevelse. Till sist är det Yin Yoga, Yoga Nidra och reflektioner av dagen. På lördags förmiddag är det dynamisk yoga, fika, AfHo, freepower för att sedan gå på lunch. Eftermiddagen består av föreläsning, Barre Move, eftermiddagsfika utan tystnad, fyspass och sedan Yin Yoga. Söndagen är den hårdaste dagen, som börjar med morgonyoga, fika, Rock Me Yoga, Dans och sedan lunch. Därefter föreläsning, dans igen, fika, fyspass med Paolo, dans igen och avslutar med Yoga.