Vad är Harmoni Expo?

I Solna, en förort till Sveriges huvudstad Stockholm, hålls årligen en hälsomässa i Solnahallen. Adressen dit är Ankdammsgatan 46. Senaste mässan var 7-8 april 2018, vilket var en lördag och söndag. Mässan varade mellan 10:00-18:00, vilket var två inspirerande heldagar som bestod av föredrag och workshops som hade kropp och själ i fokus. De personer som höll i mässan berättar att målet med mässan inte var att tjäna så mycket pengar som möjligt, eller att få in nya företag på mässan, utan att gästerna ska hitta sin väg till ökat välmående och inre harmoni. Du som gäst kan välja på fler än 100 olika föredrag eller workshops, så välj noggrant för du kommer med största sannolikhet inte hinna gå på båda.

Vad är de olika typerna av aktiviteter?

Föredragen handlar i grund och botten och harmoni för själen och kroppen i alla dess olika former. Workshopen däremot innefattar seanser, trumresor, grupphealing, personlig utveckling, meditation, mindfulness och massor av annat intressant. Varje föredrag varar i ungefär en timme, och eftersom mässan är under 8 timmar så kan du eventuellt max lyssna på sju stycken per dag eftersom du måste hinna äta och vila. Om du då ligger i så kan du hinna med sammanlagt 14 workshops och föredrag, vilket innebär att du missar 86 stycken andra. Med andra ord finns det någon föreläsning som passar alla. De som håller i mässan rekommenderar att man kollar schemat innan man kommer dit och väljer ut vilka man vill gå på. Anledningen till det är för att styrelsen vet av egen erfarenhet att man får ut mest av sin dag då, om man planerar upp den. I princip varje föreläsning eller workshop kostar pengar, vilket brukar vara runt 100 kr. Det finns vissa undantag på personer som har gratis aktivitet, men de är oftast de som kostar pengar som man lär sig mest på. Iså fall brukar de stå “förköp i montern” vilket innebär att du som gäst måste gå till personens monter och köpa en biljett. Vill du verkligen gå på en viss föreläsning så rekommenderas du att vara där i tid då biljetterna släpps 10:00 när mässan öppnar och kan gå åt relativt snabbt. De föredrag som är gratis gäller först till kvarn, det vill säga en lång kö, så var i god tid där också.

Temat på föreläsningarna och workshoparna

Som alla andra hälsomässor på denna hemsida så har även denna ett tema av att hitta sig själv, ha en hälsosam själ och ett hälsosamt psykiskt mående. Några exempel på namn av föredrag och workshops på Harmoni Expo i Solna är “Miracle Brain”, “Inre Relationer” och “Insikter ger förändringar”. “Miracle Brain” handlar om att öka sitt medvetande om att kunna aktivera sina möjligheter man har själv att styra sitt liv. Med andra ord skulle man kunna beskriva de med att leva sitt liv i skapande av mirakel. Allt handlar om mindset. Adam Gil Lazaro heter han som höll i workshopen och den var även gratis. Han tar hjälp av olika tekniker av Yogi och meditationer med en guide. De personer som går på denna workshop får själva göra de samtidigt som Adam guidar, ger unika mantran, speciella vibrationer och ljud som ska påverka hjärnan. “Inre relationer” hålls av Anders och Malin Knutas, ett gift par, som pratar om att jobba med de inre relationerna till sig själv. Det kan leda till, om man hittar och kan kontrollera de inre relationerna, ett förändrat yttre och förändring av de yttre omständigheterna. De två gav under workshopen verktyg att förstå och utvecklas i sig själv. Även denna var gratis inträde. “Insikter ger förändringar” kostar 100 kr och hålls av Jannie Vidéen. Hon berättade i början av timmen om hennes tidigare sätt att se på sig själv, då hon hade ett stort ego, kontrollbehov och alltid strävat efter att ha varit tuffast. Hon berättade även att hon oftast var oberörd när något tragiskt hänt. Sedan ändrades hennes insikter när hon reste sin första resa till John of God i Abadiania, som ligger i Brasilien. Dessa insikter ledde till stora förändringar. Under föreläsningen får man dels höra hur Jannie förändrade sitt liv, men även tips om insikter som kan ge förändring.