Vad är livsstilsmässan?

I de svenska städerna Malmö, Göteborg, Huskvarna och Skövde hålls livsstilsmässan varje år. Det är en mässa där de ansvariga själv berättar att där får alla vara sig själva. Det som skiljer sig denna mässa åt är just att personerna och montrarna är mer fokuserade på den mentala hälsan istället för den fysiska hälsan. På mässan har alla sina egna värderingar, intressen, bakgrunder och utvecklingspotential, och de som kommer dit får erbjudet till sig att prova på aktiviteter för sinne, själ och kropp. Mer konkret på mässan så finns det meditationer i olika pass, seminarier, personlig- och andlig utveckling, hälso- och ergonomiprodukter, skönhets- och kroppsvård, kultur, musik, konst samt uppvisningar och föredrag. Från intervjuer på gäster som har varit på mässan beskriver övervägande del att de har varit mycket gladare personer efter de varit där. Det sprids en bra energi.

Vad är deras mål med livsstilsmässan?

Personerna som driver hälsomässan berättar själva att det inte ska vara för mycket helst, utan att mycket innebär att hitta sig själv, för om man gör det kan man bli vad man vill. Deras mål är att se till hela människan och inte vissa delar, som många andra lägger fokus på. Delarna är kropp, känsla, tanke och själ.

Vilka ställer ut på Livsstilsmässan?

Eftersom att livsstilsmässan innefattar så många olika delar av människan, så är även sortimentet och utbudet brett, i både materiell och andlig utsträckning. I och med att mässan finns på fyra olika orter i Sverige så varierar utställarna lite, eftersom några av utställarna är från den lokala trakten. Däremot finns de rikskända profiler som följer med mässan på hela dess turné. Alla som jobbar eller ställer ut är antingen försäljare, medium, instruktörer eller inspiratörer. Några samarbetspartners som har varit med sen mässan startade, vilket var år 2002, är Torkild Sköld, Benny Rosenqvist, Vendela Cederholm, Terry Evans, Tomas Di Leva, Peter Wahlbeck och Jörgen Gustafsson. Hälsomässan har även arrangerat Bollywoodkonsert tillsammans med myndigheter och kommuner.

Mer om samarbetspartners

Som du tidigare läst så är Torkild Sköld en av de personer som har samarbetat med Livsstilsmässan. Han är en av kometerna i Sverige som är stor i föreläsningsbranschen. En merit är att han utsågs av Riksförbundets för coacher och föreläsare, till årets bästa nya föreläsare år 2011. Den utbildning som Torkel har är yrkesofficer samt civilekonom. Hela hans arbetsliv och karriär har han ägnat åt ledarskap, då han i mer än 30 år har jobbat med ledarskap och coaching både i Sverige och utomlands. Varför Torkil är så framgångsrik i sina föreläsningar beror inte bara på att han har intressanta saker att berätta, utan även sättet han berättar de på. Hans föreläsningar bygger dels på hans egna erfarenheter men även fakta. De hålls ofta i ett högt tempo och mycket skämt som gör att publiken skrattar och håller livet uppe. Mycket av hans föreläsningar fokuserar på mental hälsa, och genom att lyssna på Torkel får man tips man kan börja använda sig av mitt i vardagen.

Ytterligare en person som de samarbetade med var Terry Evans. Han är en mycket känd psykolog, både i Sverige och internationellt. Han arbetar även som medium i Storbritannien, vilket är hans hemland. Dock har han endast varit med på Livsstilsmässan i Göteborg och inte på de andra tre orterna i Sverige. På mässan hade han en föreläsning om man ska våga leva sin dröm och lita på instinkten man får i sin vardag. Dessutom hade han ett praktiskt moment på scen då han tog upp en ur publiken och visade hur man kan använda sig av intuition.

Jörgen Gustafsson som arbetar som medium var även aktuell på Hälsa- och Livsstilsmässan. Tidigare meriter Jörgen har är att han medverkat i ett tv-program som sändes på Kanal 5 och heter “Förnimmelse av mord”. Han har även varit med i ett tv-program på kanal 7 som heter “de okända”. Jörgens bakgrund är från Eksjö, där han föddes 8 november 1962 och därefter växt upp. Han är yngst av sina fem syskon. Han beskriver sig själv som gränslös, vilket han inte ser som något negativt. Han känner ett behov av att testa vart gränser går och tävla mot sig själv. Hans målsättning med att vara medium, det vill säga det andliga arbetet, är att visa för människor att alla kan ta del av det som finns utanför de fem normala sinnena man använder till vardags.