Vad är hälsomässan av Levsmart?

Åsa, grundare till LevSmart, har varje år en hälsomässa fast i en mindre variant. Det är ungefär 55 företag som får hyra in sig på mässan och visa upp sina produkter eller tjänster. Samtidigt håller hon föreläsningar och workshops på en scen i samma lokaler. Denna mässa äger rum i Eslöv varje år, i deras medborgarhus. Adressen är Kyrkogatan 1 med postnummer 241 30 Eslöv. På plats finns det gott om parkeringsplatser men vill man vara miljövänlig och åka kommunalt med tåg går det även bra, då det ligger en tågstation ungefär 300 meter ifrån lokalen. Väl inne i medborgarhuset finns det ett café som serverar lättare mat och fika under mässdagen. Nästa mässa kommer att vara den 10 mars 2019, vilket är en söndag och den enda dagen mässan är öppen. Öppettiderna är mellan 10:00 till 17:30. Temat på mässan och även dess namn är Hälsa & Helhet, vilket egentligen innefattar många mässor och dess innehåll. De som ställer ut håller antingen på med friskvård för både fysiska och psykiska problem, hälsa, medium i alla dess former, fysisk motion, skönhet och även kost. Åsas ideologi för denna mässa och de hon själv säger är att hennes arbete går ut på är att en människas fysiska hälsa kan inte vara bra om den psykiska hälsan är dålig. I och med att kroppen är så komplex hänger alla delarna ihop. För att få ett hälsosamt psyke så måste man, enligt Åsa, använda sig av alla de delarna hennes mässa representerar. Det vill säga motion, kost, friskvård, skönhet och medium.

Praktisk information

De personer som ställer ut får max hyra ett bort per företag. I och med att detta är en relativt liten mässa så finns det inte så stor möjlighet till utsträckning och att kunna göra något eget. Alla montrar ser i princip likadana ut till utseendet. De som har ett bord på mässan får även en entrébiljett, är de fler från samma företag så får de köpa en extra entrébiljett. Dock är entrébiljetterna ingen stor summa pengar. Viktigt att ha i åtanke är att det inte är först till kvarn som gäller när man får plats på mässan eller inte. I och med att Åsa vill ha så stor variation på förteg och dess fokus så kommer hon välja ut de företag som kommer få stå på mässan på gästerna får ett brett sortiment. Hur du intresseanmäler dig för mässan gör du via Åsas mail och berättar om dig själv och din verksamhet, kortfattat.

Vad kommer Åsa föreläsa om?

Åsa är utbildad inom många fronter, inte minst rådgivning och coachning. Några av hennes föreläsningar under dagen kommer att handla om rådgivning. Hon anser själv att många i dagens samhälle lever ett destruktivt liv, där det kan förekomma stress, psykisk ohälsa och liknande symptom. Därav kommer hon berätta hur man kan välja att leva sitt liv annorlunda och hur du bäst som person tar hand om dig själv. Detta kommer givetvis bli abstrakt eftersom att alla människor är olika och fungerar på olika sätt. Efter varje föreläsning kommer det även finnas möjlighet att gå fram och fråga Åsa frågor, såvida de är kortfattade. Annars kan man boka in en privat tid med Åsa för att få rådgivning och starta sin förändringsprocess. De finns olika typer av möten. Dels kan du boka samtal över telefon eller via Skype, som givetvis bokas i förväg. Sedan finns det samtal man träffas vid och där går man oftast djupare in på sin hälsa och sig själv. Dessa varar i 60 minuter och kostar 800 kronor. En 50 minuters coachning kostar 600 kronor. Åsa berättar även under föreläsningen att symptom på en psykisk ohälsa om man inte vet om det själv är att känna sig trött och tung i kroppen.

Ytterligare en av Åsas föreläsningar kommer att handla om kost, eftersom hon är dietist och kostrådgivare. Kosten hänger ihop med hälsan, helt klart. Åsa berättar även hur kosten hänger ihop tillsammans med den psykiska hälsan, exempelvis hur man kan må psykiskt dåligt när man inte får i sig vitaminer och näringsämnen som är livsviktiga för kroppen. Åsa kommer att berätta under sin föreläsning om kost hur hon själv förhåller sig till mat, och att dieter som 5:2 metoden inte fungerar utan om man vill få en hälsosam kropp och hälsa så måste man lägga om sin livsstil.