Vad är Energidagarna i Båstad?

Temat på den här hemsidan är hälsomässor både i Sverige och utomlands. Energidagarna i Båstad skiljer sig en aning från den kategorin, då det inte är en mässa i den formen att det äger rum i en stor lokal där företag och personer hyr in sig på montrar. Däremot är syftet detsamma, att hitta sig själv och få en sund hälsa. Eventet äger rum under 2-3 dagar, beroende från år till år. Senaste energidagarna var mellan 2-4 mars 2018. Dagarna spenderas inomhus, i Båstads tennisstadion, med tanke på att vädret inte är till ens fördel när man är utomhus i mars. Detta var den tolfte gången som dessa energidagar arrangerades och de blir mer och mer populära för varje år som går. Joelina Claesson är hon som arrangerar allt och är den ansvarande personen. Just senaste gången var det störst fokus på att balansera yoga, då det är olika teman samt olika team för varje år. Teamet detta år var “The best of the best” där deras främsta områden är yoga, dans, föreläsningar, meditation och fysträning. Ledorden för dagarna är glädje, inspiration och energi.

Cecilia Gustafsson på första dagen

Oavsett datum varje år så äger energidagarna rum under en helg. På fredagen är schemat att Cecilia Gustafssons trygga händer håller i aktiviteterna där det förekommer holistisk hälsa och träning. Cecilia har arbetat flera år med kroppar och människor. Hon har även varit aktuell med flera böcker, vilket har gjort Cecilia mer kreativ och intuitiv när hon utför sitt arbete som koreograf och instruktör. De tekniker Cecilia använder sig av när hon sätter ihop koreografier är yoga, dans, kampsport, meditation och funktionella träningsprinciper. Alla dessa tillsammans ökar rörelseförmågan och styrkan hos människor. Cecilia berättar i en intervju att det är på hennes undervisning och tillgång till människors kroppar som hon har lärt sig mest. I och med hennes stora framgångar har hon fått uppdrag att utveckla träning med mycket fokus och tänk från Yoga till Nike, Springtime Travel och SATS. Hon anses vara helhetstänkande.

Lovisa Sandström och Åsa Fornander på andra dagen

På lördagens agenda står Lovisa Sandström och Åsa Fornander för aktiviteterna. Lovisa är främst bloggare, då hon har sin blogg som heter lofsan.se som är en av Sveriges mest lästa bloggar när det kommer till aktiv livsstil och träning. Som entreprenör och en av landets populäraste träningsexperter och PT-personer. Eftersom hon har många bollar i luften så bedriver hon även en podd tillsammans med Jessica Almenäs som heter Träningspodden, som också är en av Sveriges största poddar. Åsa är också aktuell med mycket träning, då hon är utbildad Nike Trainer och inriktar sig främst på dans och träning. Några av hennes populäraste träningskoncept hon själv utvecklat är AfHo och Barre Move. Åsa har även undervisat på häftiga dansstället i New York City, under den tiden hon bodde där.

Paolo Roberto, Johanna Andersson, Calle Sterner och Tobias Karlsson på sista dagen

På söndagen som även är den sista dagen så är det Paolo Roberto, Johanna Andersson, Calle Sterner och Tobias Karlsson som håller i aktiviteterna. Paolo, som är känd från många sammanhang kommer från gatan i princip med ett extremt utanförskap som han beskriver det själv. När han var omyndig klassades Paolo av Stockholmspolisen som en av Sveriges tre farligaste personer under 18 år. Han hade alltså en tuff start i livet. När Paolo ägnade mer tid åt kampsporten vände han sitt liv och sitt destruktiva beteende till något positivt. Senare blev han proffsboxare med många meriter under en lång karriär, för att sedan ha gått över till att jobba som skådespelare. Det är något som han gör än idag. Paolo är även programledare och författare till sex stycken böcker som handlar om mat och träning. Inte nog med det, han driver även sex stycken företag och skriver dessutom en mattidning, han har alltså många bollar i luften och en riktig entreprenör. Han kom att hålla i mycket av den fysiska aktiviteten under den sista dagen. Johanna höll i yogan då hon har rest jorden runt för att hitta inspiration till henne själv men även hennes typ av yoga, som är en kombination med styrka och indisk meditation. Calle Sterner är en dansare sedan åtta års ålder och var aktuell i Let´s Dance med Anja Pärson. Han höll i dansen under söndagen och är en riktig favorit på energidagarna.